Leif Mannerström: satsa på grytor

Stjärnkocken och Guide Michelin-aktuelle Leif Mannerström chattade häromdagen på DN.se. Studentköket passade på att försöka ställa en fråga. Glädjande nog fick vi också svar på vår fråga. Läs vad Mr Husmanskost rekommenderar i billighetsväg.

Hej Leif, är en student med stort husmansintresse. Vad slags mat rekommenderar du att jag stadigt ”lär in” om jag vill kunna kocka i Sverige?

– Hej Comiss! Laga gärna grytor som går att förbereda i god tid och håller sig bra. Färsrätter är också bra, billig bra mat som är gott både varmt och kallt.

Mvh Leif Mannerström

Hela chattet finns på DN.se .

Posted in noterat at mars 31st, 2008. Trackback URI: trackback

2 Responses to “Leif Mannerström: satsa på grytor”

  1. april 2nd, 2008 at 08:25 #Kotten

    Coolt. Jag skulle också vilja tillägga ”sill och strömmingsrätter”, även om det är precis som Mannerström säger.

    Förresten – heter den inte Guide rouge, numer?

  2. april 2nd, 2008 at 10:35 #O.

    K: Sill och strömming är noterat. Vad gäller Guide Rouge de Michelin verkar båda namnen gångbara. Som dammsugare och punschrulle.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>